ERR(512): User Warning: Could not save log entry in log file: 'log/log20180716app.txt'!
ERR(512): User Warning: Could not save log entry in log file: 'log/log20180716app.txt'!
ERR(512): User Warning: Could not save log entry in log file: 'log/log20180716app.txt'!
Viata lui Petru Frasila
Petru Frasila

   Petru Frasila s-a implicat activ in realizarea proiectului care a pus bazele "Centrului de Primire a Victimelor Violentei Domestice" de la Piatra Neamt n contributia societatii Radio M Plus a fost substantiala in realizarea proiectului "Ma bucur ca am putut sa contribui la realizarea acestui important proiect si ca eforturile mele sint apreciate"

Petru frasila

Omul

Proiectele mele de suflet

 

Petru Frasila s-a implicat activ in realizarea proiectului care a pus bazele "Centrului de Primire a Victimelor Violentei Domestice" de la Piatra Neamt n contributia societatii Radio M Plus a fost substantiala in realizarea proiectului "Ma bucur ca am putut sa contribui la realizarea acestui important proiect si ca eforturile mele sint apreciate", a declarat Petru Frasila

Putini stiu ca Petru Frasila s-a implicat activ in realizarea unor proiecte sociale deosebit de importante in viata comunitatii. De numele sau se leaga realizarea primului centru de primire a victimelor violentei domestice. Este singurul si cel mai modern centru de urgenta din Neamt. Sprijinul acordat Fundatiei Umanitare "Columna" in realizarea acestui proiect a fost apreciat de autoritatile judetene si nu numai. Contributia societatii Radio M Plus la realizarea acestui proiect a fost substantiala, valoarea estimata fiind de 35.000 de euro. Fundatia "Columna" a infiintat primul centru de urgenta care vine in sprijinul victimelor agresiunilor intrafamiliale. La inceputul anului 2003, cu finantare asigurata printr-un proiect PHaRE, a fost demarat proiectul "Centrul Social de Urgenta Columna", iar in 2004, cu ajutorul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, proiectul s-a axat pe serviciile sociale. 

Centrul de urgenta ofera adapost femeilor si copiilor, victime ale violentei in familie, timp de 30 de zile, iar in situatii deosebite, aceasta perioada se poate prelungi. Victimele sint selectate de personalul specializat al fundatiei, in colaborare cu reprezentantii Primariei Piatra Neamt, ai Directiei de asistenta Sociala si ai Politiei. "Ma bucur ca am putut sa contribui la realizarea acestui important proiect si ca eforturile mele sint apreciate. Beneficiarii directi ai acestui program sint femeile singure, femeile cu copii, care au fugit de acasa si au nevoie de adapost si ingrijire temporara. De asemenea, de aceste servicii beneficiaza si copiii femeilor care solicita ajutor personalului de la Fundatia "Columna". Confidentialitatea este una dintre regulile de baza pentru intreg personalul fundatiei, intrucit victimele trebuie protejate atit din punct de vedere fizic, cit si moral. La fundatie, victimele beneficiaza de adapost si masa, servicii de asistenta sociala si medicala, dar si de consiliere juridica si psihologica", a declarat Petru Frasila, vicepresedinte al Fundatiei Columna. "Centrul Judetean Columna pentru Victime ale Violentei Domestice din Judetul Neamt" este rezultatul parteneriatului incheiat intre Directia Generala de asistenta si Protectia Copilului (DGaSPC) Neamt cu Fundatia "Columna", prin derularea unui proiect finantat de Uniunea Europeana, in cadrul programului Phare 2004-2006 "Coeziune economica si sociala-Servicii sociale". Proiectul s-a derulat in perioada 2007-2008. 

In acest moment, centrul are o capacitate de 28 de locuri de cazare. Gazduirea este asigurata pina in momentul in care victima ia o decizie privind situatia sa si a copiilor sai. Pe parcursul a 18 luni de proiect au fost acordate servicii in cazul a 262 de persoane (femei si copii). Toate acestea nu ar fi fost posibile fara o contributie importanta, mai ales in cazul costurilor si activitatilor lucrarilor de constructii, a partenerului Fundatiei Columna, si anume societatea Radio M Plus SRL Piatra Neamt, firma la care Petru Frasila este actionar majoritar.

Petru Frasila s-a nascut in anul 1957. Este casatorit si are un copil.

A absolvit Institutul Politehnic Iasi, fiind inginer licentiat. are o experienta de peste 17 ani in mass-media, iar in prezent detine functiile de director Prima TV Iasi, director al Grupului de Presa Tele'M Plus Neamt si vicepresedinte al Fundatiei Columna. a realizat zeci de emisiuni, in perioada 1990-1991, la TV Republica Moldova. ~n perioada 1991-1996, a realizat, la TV Tele'M Iasi emisiunile socio-culturale "Top adolescenta". La acelasi post a detinut functia de director de programe. La Piatra Neamt s-a remarcat ca om de presa, emisiunile sale sociale avind o audienta de invidiat. Tot la Piatra Neamt, jurnalistul Petru Frasila a pus bazele primului post de televiziune, fiind un bun coordonator si organizator. Ziaristul Petru Frasila a scris si cartea "Libertatea de a fi ziarist interzis" care a aparut la Editura "Samia" Iasi, in anul 2005. 

 

CARTILE MELE

Violarea libertatii de exprimare

Violarea libertatii de exprimare

 Lămuriri preliminare    Petru Frăsilă, reclamant    Condiţiile generale    După (...)

Galeria cu Oglinzi

Galeria cu Oglinzi

 RAME AFECTIVE PENTRU NIȘTE CĂLĂTORI PE VEȘNIC DRUM      "În acest nou volum al (...)

Life on a chess board

Life on a chess board

Lansarea oficiala a cartii "Viata pe tabla de sah" va avea loc in data de 15 ianuarie 2013 la ora 17:00. Eveniment (...)

Viata pe tabla de sah

Viata pe tabla de sah

 UN MEMORALIST AUTENTIC  PE O “TABLĂ DE ŞAH”A VIEŢII*     De cele mai multe ori, (...)

De la om la om

De la om la om

  DON PEDRO ŞI MORILE DE IMAGINE Neobosit, chiar enervant de energic pentru unii, prizonierul unui temperament (...)

Webdesign by