ERR(512): User Warning: Could not save log entry in log file: 'log/log20180716app.txt'!
ERR(512): User Warning: Could not save log entry in log file: 'log/log20180716app.txt'!
ERR(512): User Warning: Could not save log entry in log file: 'log/log20180716app.txt'!
ERR(512): User Warning: Could not save log entry in log file: 'log/log20180716app.txt'!
Petru Frasila in activitatea de jurnalist
Petru Frasila

   Petru Frasila s-a implicat activ in realizarea proiectului care a pus bazele "Centrului de Primire a Victimelor Violentei Domestice" de la Piatra Neamt n contributia societatii Radio M Plus a fost substantiala in realizarea proiectului "Ma bucur ca am putut sa contribui la realizarea acestui important proiect si ca eforturile mele sint apreciate"

Petru frasila

Jurnalistul

 

 

Presa - ziare, radio, televiziune, internet

 

Petru Frasila are o experienta de peste 20 ani in mass-media, iar in prezent detine functiile de director Prima TV Iasi, director al Grupului de Presa Tele'M Neamt si presedinte al Fundatiei Columna. A realizat zeci de emisiuni, in perioada 1990-1991, la TV Republica Moldova. In perioada 1991-1996, a realizat, la TV Tele'M Iasi unde a detinut functia de director de programe, actionar si administrator realizant emisiunile socio-culturale: "De la om la om", "Problemele orasului", "Economia orasului", "Top adolescenta".

La Piatra Neamt s-a remarcat ca om de presa, emisiunile sale sociale avind o audienta de invidiat. Tot la Piatra Neamt, jurnalistul Petru Frasila a pus bazele primului post de televiziune, fiind un bun coordonator si organizator.

Este membru al clubului roman de presa din turism.

Cuvântul autorului - "De la ziarist interzis la libertatea de a candida"

Cuvântul autorului -  Cuvântul autorului   Condițiile generale După 1990, am trăit sentimentul că ne-am născut din nou și putem să o luăm de la capăt în orice direcție dorim. Era ca și cum aveam libertatea absolută, care, in extremis, putea duce la diferite excese. Au apărut publicații de tot felul, cu găini care fătau pui vii, reviste cu tentă sexi sau chiar porno, au apărut cărți fără să intereseze pe nimeni problema drepturilor de autor sau, chiar mai rău, scrise de diferite persoane în numele unor autori foarte vânduți pe atunci, cum ar fi Sandra Brown, de exemplu. În acea perioadă a tuturor posibilităților am experimentat şi eu libertatea de a fi ziarist. În acest context, am avut șansa, printre puținii din România, să experimentez posibilitatea de a fi liber ca exprimare cu prima televiziune privată din Moldova, Tele'M, la Iași, cu prima televiziune la Piatra Neamț, Tele'M Piatra Neamț. Erau vremurile în care subiectele puteau fi abordate total, ceea ce te putea duce și la o lipsă de precauție, vecină cu inconștiența. Dovadă stau cele 26 de procese cărora, ulterior, a trebuit să le fac față. Putea exista un curaj nebun, cum a fost și cel al Luciei Ciocîrlan și a altor ziariști împreună cu care lucram la Piatra Neamț,crezând că, arătând un lucru nedrept, îl corectăm, schimbăm lumea și avem o utilitate socială reală. La Iași, un oraș cultural, cu deschideri universitare, atunci când au fost prezentate la televiziune cazuri mai ferme - care vizau chestiuni ce țineau de primarul Simirad, de exemplu, referitoare la vreun accident, cum a fost cel cu liftul unui bloc de locuințe, sau la inundații și la oamenii care ar fi vrut să se (...)

Libertatea presei: un lucru pentru care merită să te lupți

Libertatea presei: un lucru pentru care merită să te lupți Libertatea presei: un lucru pentru care merită să te lupți   În anii de imediat după revoluție, cînd spuneai „libertate”, parca ți se umplea gura, ți se umfla pieptul. Mulți ani, românii au considerat ca libertatea – libertatea de expresie, printre altele – este principalul câștig al doborârii regimului comunist. Libertatea presei era un subiect prezent în viețile noastre, urmarit, discutat. Iubit. Vorbim azi, după livreștii „douăzeci de ani”, de păcatele presei, de greșelile ei, de incapacitatea ei de a ne mulțumi, de compromisurile și truda ei, fără a-i mai cumpăni o secundă libertatea. O considerăm implicită. O considerăm garantată. Un „dat”. Și poate ar fi bine să fie așa – avem deja o generație de tineri născuți și crescuți în prezumția libertății – dacă acest firesc nu ar păgubi libertatea de valoare. Precum aerul pe care îl respirăm, dar la care nu ne gândim, libertatea presei este o resursă naturală aparent inepuizabilă. De aceea consider că volumul de față este important. El nu numai că documentează un caz exemplar în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, nu numai că adaugă la jurisprudență și generează practică la nivel internațional. El are, în egală măsură, rolul de stimulent al memoriei noastre colective, care pune în perspectivă libertatea presei și ne silește să ne aducem aminte de perioadele în care trebuia să te lupți pentru ea. O mică televiziune de provincie nu pare, la prima vedere,  cel mai plauzibil purtator de flamură în această luptă. Nici Petru Frasilă nu părea a fi croit pe calapodul cavalerilor cu destin eroic. (...)

CARTILE MELE

Violarea libertatii de exprimare

Violarea libertatii de exprimare

 Lămuriri preliminare    Petru Frăsilă, reclamant    Condiţiile generale    După (...)

Galeria cu Oglinzi

Galeria cu Oglinzi

 RAME AFECTIVE PENTRU NIȘTE CĂLĂTORI PE VEȘNIC DRUM      "În acest nou volum al (...)

Life on a chess board

Life on a chess board

Lansarea oficiala a cartii "Viata pe tabla de sah" va avea loc in data de 15 ianuarie 2013 la ora 17:00. Eveniment (...)

Viata pe tabla de sah

Viata pe tabla de sah

 UN MEMORALIST AUTENTIC  PE O “TABLĂ DE ŞAH”A VIEŢII*     De cele mai multe ori, (...)

De la om la om

De la om la om

  DON PEDRO ŞI MORILE DE IMAGINE Neobosit, chiar enervant de energic pentru unii, prizonierul unui temperament (...)

Webdesign by